Ga terug
+ servings
Aardappelpuree

Aardappelpuree (basisrecept + variatietips)

Makkelijk recept voor de lekkerste, romige aardappelpuree + variatietips.
4.45 van 34 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • 200 gram crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • peper, zout, nootmuskaat

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappels en snijd ze stukken.
  • Kook de aardappels in ruim water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Giet af en kook ze nog enkele minuten droog zodat het meeste vocht verdampt is (des te droger de aardappels – des te luchtiger de puree).
  • Stamp de aardappels fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper mocht je deze in huis hebben.
  • Terwijl je aan het stampen bent voeg je de melk, crème fraîche en de peterselie toe.
  • Breng de aardappelpuree verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Garneer eventueel met een paar blaadjes peterselie en beetje beetje olijfolie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 252kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.