We beginnen met het maken van de saus voor over de BBQ spareribs. Hiervoor doe je 150 ml BBQ saus in een kom en hierbij doe je 100 ml water, 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel honing en 1 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.
Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg je ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ondertussen doe je de saus uit de slowcooker in een steelpannetje. De saus is door het vocht van de spareribs dunner geworden en deze gaan we nu inkoken tot het weer een mooie ietwat dikke saus is. Verdeel daarna het merendeel van de saus weer over de spareribs met een kwastje of lepeltje en schuif ze de oven in voor ongeveer 10 minuten tot de spareribs iets krokant zijn geworden.
Serveer de spareribs tot slot met het restant van de saus en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.