Kip tikka masala

Makkelijk recept voor een heerlijke kip tikka masala welke je binnen 30 minuten op tafel zet.
3.89 van 9 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Marinade voor de kip

  • 350 gram kipdijfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • ½ theelepel chilivlokken

Currysaus

  • 100 gram crème fraîche
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel garam massala
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma

Lekker met naanbrood, rijst en groene groenten zoals doperwten, sperziebonen of boontjes. Garneer naar smaak met verse koriander.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Marineer de kip met de ingredienten voor de kip marinade en laat dit minimaal 1 uur of een nachtje marineren.
    • Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een ruime koekenpan gaar en schep het daarna uit de pan.
    • Nu gaan we de currysaus maken: fruit hiervoor de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
    • Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak even kort mee.
    • Tomatenpuree erbij en ook dit bak je even kort mee.
    • Dan het blik gepelde tomaten erbij samen met de crème fraîche. Breng dit aan de kook. Voeg indien nodig een beetje water toe als de saus te dik is.
    • Voeg de kip toe, omscheppen en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala. Garneer naar smaak met versie koriander. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 24g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.