Gehaktballen van de Librije

Het recept voor de aller lekkerste gehaktballen naar recept van de Librije. Malse, smeuïge gehaktballen, deze moet je echt eens proberen!
4.12 van 18 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 6 gehaktballen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 80 gram paneermeel
  • 2 eieren (middel)
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel cayennepeper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar.
  • Maak hier mooie, ronde gehaktballen van en zet deze daarna een halfuurtje in de koelkast.
  • Verhit vervolgens de roomboter in de braadpan en braad de gehaktballen aan tot ze rondom mooi bruin zijn.
  • Giet de vleesfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat de gehaktballen nu in 45 minuten rustig gaar worden. Keer de ballen af en toe om en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 19g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.