Ga terug
+ servings

Broccolisoep

Heerlijke soep met broccoli. Makkelijk recept en binnen een half uurtje klaar.
4.09 van 94 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram broccoli
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon (evt. getrokken van bouillonblokjes)
  • 50 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • peper, zout en olie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Snij de roosjes van de broccoli of snij de hele broccoli in stukken.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de broccoli toe samen en bak enkele minuten even mee.
  • Schenk er dan de bouillon bij samen met een theelepeltje komijn en laat de soep rustig pruttelen tot de broccoli zacht wordt.
  • Pureer er met een staafmixer een mooi gladde soep van.
    Indien je soep nog wat dun is kun je hem nog even inkoken waardoor hij wat dikker wordt (reduceren).
  • Breng de soep tot slot verder op smaak met de kookroom, peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: gebruik plantaardige (kook)room om dit recept veganistisch te maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.