125gramroomboter(ongezouten - op kamertemperatuur)
125gramsuiker
100gramlichtbruine basterdsuiker
20gramcacaopoeder(ongezoet)
1ei(middel)
1zakjevanillesuiker
½theelepelbaking soda
rode kleurstof*
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
In een ruime kom doe je alle ingrediënten behalve de witte chocolade en de kleurstof.
Meng dit door elkaar tot een mooie bol deeg en voeg beetje bij beetje de kleurstof toe tot de gewenste kleur.
Kneed vervolgens ongeveer de helft van de witte chocolade door het deeg.
Bedek een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van het deeg ter grote van een grote walnoot.
Druk iets aan op de bakplaat en zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit.
Bak de koekjes voor 10-12 minuten in de oven. Indien nodig bak je de koekjes in 2 delen af.
Zodra ze uit de oven komen druk je de overige stukjes witte chocolade in de koekjes.
Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
* De hoeveelheid rode kleurstof kan verschillen per merk. Ik raad je daarom aan beetje bij beetje de kleurstof toe te voegen tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Bekijk ook de video waarin je kunt zien hoe ik dit doe.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.