We beginnen met het maken van het deeg. Meng de gist samen met de suiker door het water en laat dit even staan tot het gaat schuimen.
Kneed het deeg met alle ingrediënten (voor het deeg) tot een soepel deeg en voeg als laatste het zout toe. Dit kan met de hand (ca. 15 minuten) of, sneller, met een keukenmachine met deeghaak.
Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, doe de bol deeg erin en keer hem om zodat de bol rondom een laagje olie heeft. Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
Terwijl het deeg aan het rijzen is maak je het gehaktmengsel door alle ingrediënten in een kom te doen en door elkaar te mengen.
Bak het gehakt rul en laat daarna het gehaktmengsel afkoelen.
Verwarm de oven (met pizzasteen als je deze hebt voor het beste resultaat) voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het gerezen deeg in 8 gelijke bollen.
Bedek het aanrecht met een beetje bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne ovale lappen.
Verdeel in het midden een deel van het gehaktmengsel en laat hierbij ongeveer 1 centimeter van de rand vrij.
Vouw de randen voorzichtig naar binnen en knijp de uiteinden samen.
Kluts het eigeel met een scheutje melk, bestrijk hiermee de randen en verdeel er naar smaak sesamzaadjes over.
Bak de broodjes nu in ca. 7-9 minuten gaat met pizzasteen en in circa 10-12 minuten op een bakplaat.
Even laten afkoelen en eet smakelijk!
handig om te weten:
De broodjes zijn zowel warm als koud erg lekker, maar net afgebakken zijn ze natuurlijk het lekkerst. Tip: je kunt ze ook even een kleine 5 minuten opwarmen in de oven als je ze eerder die dag hebt gemaakt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.