Andijviestamppot
Het recept voor heerlijke, ouderwetse andijviestamppot zoals ik hem het lekkerst vind!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kilo aardappelen (iets kruimig) 500 gram verse andijvie (fijngesneden) 250 gram magere spekreepjes melk, roomboter, crème fraîche zwarte peper, zout, nootmuskaat
Schil en kook de aardappel in een pan met water en een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af en kook ze enkele minuten even droog zodat het meeste vocht verdampt.
Bak de spekreepjes uit in een (kleine) koekenpan.
Stamp de aardappels en voeg ondertussen naar smaak een scheutje melk, klontje roomboter en eventueel een beetje crème fraîche toe.
Giet het vet van de spekjes bij de aardappels en schep het erdoor.
Stamp dan de rauwe andijvie en de spekjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eet smakelijk!
Calorieën: 524 kcal | Koolhydraten: 55 g | Eiwitten: 14 g | Vetten: 25 g | Verzadigd vet: 8 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.