Ga terug
+ servings
Andijviestamppot

Andijviestamppot

Het recept voor heerlijke, ouderwetse andijviestamppot zoals ik hem het lekkerst vind!
4.22 van 47 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • 500 gram verse andijvie (fijngesneden)
  • 250 gram magere spekreepjes
  • melk, roomboter, crème fraîche
  • zwarte peper, zout, nootmuskaat

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil en kook de aardappel in een pan met water en een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en kook ze enkele minuten even droog zodat het meeste vocht verdampt.
  • Bak de spekreepjes uit in een (kleine) koekenpan.
  • Stamp de aardappels en voeg ondertussen naar smaak een scheutje melk, klontje roomboter en eventueel een beetje crème fraîche toe.
  • Giet het vet van de spekjes bij de aardappels en schep het erdoor.
  • Stamp dan de rauwe andijvie en de spekjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 524kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 14g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.