Ga terug
+ servings

Turkse pide met spinazie en feta

Makkelijk recept voor heerlijke vegetarische Turkse pide met spinazie en feta
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Ingrediënten voor het deeg:
  • 250 gram bloem
  • 100 ml water (lauwwarm)
  • ½ zakje gist (gedroogd)
  • 30 ml olie (+ extra )
  • 25 ml melk (lauwwarm)
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
Ingrediënten voor de vulling:
  • 500 gram spinazie
  • 150 gram feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalots
  • olijfolie, witte peper, zout, chili vlokken (of pull biber)
Extra:
  • 1 eigeel
  • scheutje melk
  • sesamzaadjes

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We starten met het maken van het deeg. Doe de gist samen met de suiker in het water, roer door en laat dit even staan tot het gaat schuimen.
  • Kneed vervolgens het deeg door alle ingrediënten te mengen tot een soepel deeg en voeg als laatste het zout toe.
    Het deeg kneden kun je met de hand doen (ca. 15 minuten) of met een keukenmachine met deeghaak.
  • Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, doe de bol deeg erin en keer hem om zodat de bol rondom een laagje olie heeft.
  • Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Terwijl het deeg aan het rijzen is gaan we de spinazie bakken.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit het sjalotje en de knoflook even kort aan.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met witte peper, zout en chili vlokken of pull biber.
  • Laat de spinazie volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven (met pizzasteen als je deze hebt voor het beste resultaat) voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel het deeg nu in 8 gelijke bollen.
  • Strooi een beetje bloem over het aanrecht en rol de bollen deeg uit tot dunne ovale lappen.
  • Verdeel in het midden een deel van de spinazie, verkruimel hierboven een beetje feta en laat ongeveer 1 centimeter van de rand vrij.
  • Vouw de randen voorzichtig naar binnen en knijp de uiteinden samen.
  • Kluts het eigeel met een scheutje melk, bestrijk hiermee de randen en verdeel er naar smaak sesamzaadjes over. 
  • Bak de broodjes nu in ca. 7-9 minuten gaat met pizzasteen en in circa 10-12 minuten op een bakplaat.
  • Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

Het lekkerste is om de broodjes vers afgebakken en warm te serveren. Je kunt ze overigens ook koud eten of (ook erg lekker) even kort verwarmen in de oven als je de broodjes al eerder hebt gemaakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.