Meng het water samen met de suiker en het gist in een glaasje en laat even staan tot het gaat schuimen.
Doe de bloem en het gistmengsel in een kom.
Kneed hier met een keukenmachine of met de hand in ca. 15 minuten een soepel deeg en voeg beetje bij beetje de zonnebloem olie toe. Het deeg is heel erg plakkerig, maar blijf kneden - het komt goed.
Voeg op het laatst het zout toe en kneed dit door het deeg.
Laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
Vet het aanrecht in met een beetje zonnebloemolie en stort hierop het deeg.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van (in deze video kun je zien hoe je dat doet).
Leg de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze voorzicht iets plat zodat het mooie ronde broodjes worden.
Meng de tomatenpuree, ketchup, oregano, olijfolie en peper en zout naar smaak in een kommetje.
Verdeel dit met een kwastje over de broodjes en laat ze nu nog een half uur rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bak de broodjes in ca. 15-20 minuten af en dek ze als ze uit de oven komen direct af met een schone theedoek.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.