La Place mini focaccia broodjes

Makkelijk recept voor die heerlijke mini focaccia broodjes a la, La Place
0 van 0 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram bloem
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 70 ml zonnebloemolie (+ extra)
  • 1 zakje gist (gedroogd)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng het water samen met de suiker en het gist in een glaasje en laat even staan tot het gaat schuimen.
  • Doe de bloem en het gistmengsel in een kom.
  • Kneed hier met een keukenmachine of met de hand in ca. 15 minuten een soepel deeg en voeg beetje bij beetje de zonnebloem olie toe.
    Het deeg is heel erg plakkerig, maar blijf kneden - het komt goed.
  • Voeg op het laatst het zout toe en kneed dit door het deeg.
  • Laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Vet het aanrecht in met een beetje zonnebloemolie en stort hierop het deeg.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van (in deze video kun je zien hoe je dat doet).
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze voorzicht iets plat zodat het mooie ronde broodjes worden.
  • Meng de tomatenpuree, ketchup, oregano, olijfolie en peper en zout naar smaak in een kommetje.
  • Verdeel dit met een kwastje over de broodjes en laat ze nu nog een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  • Bak de broodjes in ca. 15-20 minuten af en dek ze als ze uit de oven komen direct af met een schone theedoek.
  • Laat de broodjes iets afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.