Kip siam
Makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht: kip siam. Zonder pakje of zakje.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram broccoli 350 gram kipfilet 300 gram rijst 1 rode puntpaprika 1 centimeter geraspte verse gember 2 teentjes knoflook 2 stuks bosui 1 ui 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap) 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel maizena handje cashewnoten (ongebrand en ongezouten) olie, peper en zout
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook.
Snij de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar.
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld.
Snij de kipfilet in blokjes. Marineer desgewenst zoals eerder beschreven voor extra malse kipfilet.
Snipper het uitje, snij de knoflook fijn, snij de bosui in dunne ringen en snij de paprika in stukjes.
Maak een saus van de oestersaus, ketjap, 100 ml water en de sojasaus.
Fruit de knoflook, ui en gember aan in een koekenpan met een beetje olie.
Bak daarna even de puntpaprika mee en voeg daarna de kip toe.
Als de kip gaar is voeg je de saus toe.
Maak een papje van maïzenaen een beetje water (ca. 2 eetlepels water) en roer dit door de saus.
Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en voeg dan naar de smaak de cashewnoten toe.
Garneer de kip voordat je hem gaat serveren met een beetje bosui. Eet smakelijk!
Calorieën: 589 kcal | Koolhydraten: 79 g | Eiwitten: 27 g | Vetten: 18 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.