Ga terug
+ servings
Gyoza

Gyoza

Gyoza, Japanse dumplings. Een krokant korstje aan de ene kant en een krokant laagje aan de andere kant. Een heerlijke Aziatische snack!
4.50 van 60 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 30 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Ingrediënten voor de gyoza:
  • 300 gram kipgehakt
  • 30 gyoza vellen*
  • 2 stuks bosui
  • 200 gram Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
Ingrediënten voor de dipsaus:
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de gyoza vellen ontdooien.
  • Snij de kool fijn en stoof het even kort in een pan met een beetje water.
  • Doe de kool in een fijne vergiet en druk het meeste vocht eruit.
  • Snij de lente ui en de knoflook fijn.
  • Doe de kool in een ruime kom en voeg hieraan het gehakt, de Chinese kool, lente ui, knoflook, sojasaus, mirin, sesamolie en de maizena toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Pak een velletje gyoza en verdeel een ruime theelepel van het kipgehakt-mengsel in het midden.
  • Maak de randen nat met een beetje water en vouw het dicht.
    Je kunt de gyoza gewoon dichtvouwen of je kunt het vouwen zoals op de foto. (deze videodeelde Saskia waarop je de vouwtechniek kunt zien). Herhaal dit tot alle vellen op zijn.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur met een beetje olie.
  • Zodra de olie warm is leg je de gyoza in de pan en bak je de gyoza's tot ze mooi goudbruin zijn. Bak de gyoza in porties af.
  • Voeg een beetje water toe aan de pan (ongeveer 80 ml) en doe vervolgens de deksel op de pan.
  • Laat de gyoza nu gaar stomen tot het water helemaal weg is (dit duurt ongeveer 10 minuten).
  • Maak ondertussen de dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen en serveer die bij de gyoza. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Gyoza vellen kun je vinden bij de toko in de diepvries

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 82kcal | Koolhydraten: 9.37g | Eiwitten: 2.31g | Vetten: 0.66g | Verzadigd vet: 0.66g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.