Meng 250 ml lauwwarm water samen met de gist en suiker in een glas en laat het even staan tot het gaat schuimen.
In een keukenmachine met deeghaak doe je de bloem, yoghurt, olie en het gistmengsel. Kneed hier in ca. 15 minuten een soepel deeg van.
Kneed het deeg met de hand nog even na en voeg dan het zout toe.
Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
Meng ondertussen de Pekmez met 2 eetlepels water in een kommetje.
Vet het aanrecht in met zonnebloemolie en stort hierop het deeg (foto 1).
Verdeel het deeg in 20 gelijke delen en draai hier bolletjes van (foto 2).
Verdeel vervolgens een beetje bloem over het aanrecht en rol hier kort de bolletjes deeg in (foto 3).
Rol twee bolletjes deeg uit tot twee slierten (foto 4).
Druk de uiteinde vast (foto 5) en draai daarna een sliert om de andere heen en druk ook daar het uiteinde vast (foto 6).
Breng de uiteinden bij elkaar zodat er een mooie ring ontstaat (foto 7) en leg het broodje op een stukje bakpapier. Herhaal dit tot je 10 mooie ringen hebt.
Smeer de simit in met het Pekmez mengsel (foto 8) en strooi er naar smaak ruim sesamzaad over (foto 9).
Laat de broodjes nu nog ongeveer een half uur rijzen terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden (boven- en onderwarmte).Indien je een pizzasteen in huis hebt verwarm deze dan mee in de oven en bak daarop de broodjes af voor het beste resultaat.
De simit bak je in ca. 15 minuten goudbruin. Dek ze nadat je ze uit de oven hebt gehaald direct af met een theedoek voor lekkere zachte broodjes. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Turkse druivensiroop of molasses. Je kunt het eventueel vervangen voor stroop.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.