Lekker voor erbij: zure room en fijngesneden koriander voor over de enchiladas. Een simpele Mexicaanse salade op basis van sla, maïs en tomaat.
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze om en om in de pan gaar met een beetje olie.
Laat de kipfilets iets afkoelen en trek ze uit elkaar met een vork zodat je ‘pulled chicken’ krijgt. Tip: hiervoor kun je ook een handmixer gebruiken. Doe de kip in een ruime kom en mix de kip met je handmixer tot kleine stukjes – dit gaat super snel!
Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 50 ml water en de Enchilada Seasoning Mix.
Snij de knoflook en ui fijn en fruit dit in een koekenpan met een beetje olie.
Doe de kip erbij samen met de kidneybonen en maïs.
Voeg de helft van de tomatensaus toe en de helft van de kaas.
Verwarm de tortilla’s.
Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
Neem een tortilla en vul deze met kip, rol de tortilla daarna op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal tot alle tortilla’s op zijn.
Verdeel de rest van de tomatensaus en de kaas over de enchiladas en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.