Neem 4 kleine kommetjes, schaaltjes of koffiekopjes (net wat je in huis hebt) en bedek deze met plastic folie.
Verdeel hierover de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan en laat de zalmplakjes iets over de rand heen hangen zodat je de bonbons straks makkelijk kunt dichtvouwen.
Meng de mayonaise, crème fraîche, rasp van een halve citroen, 1 theelepel van het citroensap, de gesneden bieslook goed door elkaar in een kom.
Snij de avocado in kleine blokjes en meng dit erdoor samen met de garnalen.
Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Verdeel de vulling over de zalm in de 4 kommetjes en vouw de zalm die over de rand heen hangt naar binnen. Trek het plastic folie strak zodat er een mooie bonbon ontstaat. Laat de zalmbonbons nu minimaal 15 minuten (of langer) opstijven in de koelkast.
Neem 4 kleine bordjes en verdeel hierover een paar blaadjes rucola. Haal de zalmbonbons uit de koelkast en leg deze op de rucola. Garneer naar smaak met extra citroenrasp, Hollandse garnalen (mocht je er nog een paar over hebben) en bieslook. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.