Ga terug
+ servings
Klassieke slagroomtaart

Klassieke slagroomtaart

Makkelijk, stap-voor-stap recept voor een waanzinnig lekkere zelfgemaakte slagroomtaart.
4.42 van 95 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 22 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het biscuit:
  • 175 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 45 gram maizena
  • 6 eieren (middel)
  • snuf zout
Voor de trempeersiroop:
  • 25 ml water
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
En verder:
  • 750 ml slagroom
  • 80 gram nougatine
  • 3 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)
  • vers fruit om de taart mee te decoreren

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van het biscuit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Mix de eieren met het suiker in een staande mixer in ongeveer 10 minuten luchtig.
  • Spatel hier voorzichtig de gezeefde bloem, maizena en een snuf zout door.
  • Vet de springvorm in en giet hierin het beslag.
    Mocht je een lage springvorm hebben kun je d.m.v. bakpapier eventueel een opstaande rand maken.
  • Bak het biscuit in ca. 30-35 minuten goudbruin en laat het dan met de ovendeur open nog 5 minuten in de oven staan.
    Laat het biscuit vervolgens volledig afkoelen.
  • Terwijl de taart aan het afkoelen is, maak je de trempeersiroop door alle ingrediënten in een pannetje te doen en te koken tot de suiker opgelost is.
    Laat de trempeersiroop daarna volledig afkoelen.
  • Klop ondertussen ook de slagroom goed stijf met slagroomversteviger.
  • Het handigste is om het biscuit om te draaien en vervolgens in 3 delen te snijden (zo is je bovenkant eigenlijk de onderkant en deze is vaak mooi recht).
  • Begin met de eerste laag van het biscuit en leg de gebakken (eigenlijk bovenkant dus) naar beneden.
  • Bestrijk de binnenkant met een beetje trempeersiroop.
    Gebruik niet teveel dan kan het biscuit te vochtig en sompig worden.
  • Verdeel daarover 1/4 van de opgeklopte slagroom, daarop doe je het middelste deel van het biscuit en ook deze kant bestrijk je met de trempeersiroop en 1/4 deel van het slagroom en daarop de derde laag biscuit.
  • Zet de slagroomtaart nu voor ongeveer een half uur even in de koelkast om op te stijven.
  • Bestrijk daarna de zijkant en de bovenkant van de slagroomtaart met de rest van het slagroom. Hou een beetje apart zodat je er straks toefjes van kunt spuiten.
  • Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart aan.
  • Spuit roosjes of toefjes op de bovenkant van de slagroomtaart en druk en fruit naar smaak in zoals kleine aardbeien, blauwe bessen, kiwi, framboos, mandarijn, chocoladestukjes etc.
  • Bewaar de slagroomtaart in de koelkast (het liefst afdekt in een taartdoos bijvoorbeeld). Eet smakelijk!

handig om te weten:

De slagroomtaart is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: het biscuit kun je eventueel alvast 1 tot 2 dagen van tevoren maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 215kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 3g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.