Bami goreng
Het recept voor de lekkerste, snelle bami goreng met veel groenten. Lekker met een gebakken eitje, kroepoek en meer!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 gram bami groenten (voorgesneden groentepakket) 250 gram mie 2 teentjes knoflook 1 ui 1 rode peper 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel sojasaus 2 theelepels trassi 2 theelepels komijn 1 theelepel gember (verse, geraspt) 1 theelepel ketoembar olie, peper, zout
Kook de mie beetgaar in een pan met een snuf zout en giet daarna af.
Snij de ui en knoflook fijn. Snij de rode peper in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadjes).
Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
Voeg dan de gember en de trassi toe en bak even kort mee.
Voeg dan het bami groentepakket toe en wok dit tot de groenten gaar zijn. Houd de taugé uit het pakket apart en voeg dit pas op het laatst toe.
Kruid ondertussen de groenten met de komijn, ketoembar, ketjap manis, sojasaus en naar smaak nog een beetje peper, zout en extra ketjap manis.
Voeg de mie toe aan de groenten. Wok even mee kort en eet smakelijk!
Lekker met : gebakken ei, gebakken uitjes, atjar, kipsaté, satésaus , nootjes en/of kroepoek.
Calorieën: 295 kcal | Koolhydraten: 57 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.