Ga terug
+ servings
Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli, kaas en spekreepjes

Een écht makkelijk recept voor een heerlijke quiche met broccoli en spekjes. Bomvol groenten, bomvol smaak en zo klaar, aanrader!
4.38 van 35 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 250 gram broccoli
  • 100 ml melk
  • 150 gram spekreepjes
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram cheddar (geraspt)
  • 50 gram kaas (geraspt)
  • 3 eieren (middel)
  • 1 ui
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng het aan de kook.
  • Kook (blancheer) de broccoli even kort, ca 4-5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn (even met een vorkje erin prikken). Giet de roosjes af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Snipper het uitje en fruit deze even kort aan in de koekenpan met een beetje boter. Haal de uitjes uit de pan en hou apart.
  • Verhit de koekenpan opnieuw en bak de spekreepjes hierin uit. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om even uit te lekken.
  • Vet je quichevorm en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg. Druk goed aan en zorg dat de randjes mooi bedekt zijn.
  • Prik met een vork gaatjes in de quiche en bak deze een kleine 5 á 10  minuten voor in de oven.
  • Maak ondertussen het eimengsel door 100 ml melk, 100 gr crème fraîche, 3 eieren, 1 tl zout, 1/2 tl nootmuskaat en 1 tl uienpoeder en peper naar smaak door elkaar te mengen.
  • Haal de vorm uit de oven en verdeel de uitgebakken spekreepjes, het aangefruite uitje en broccoli roosjes over de bodem. Giet het eimengsel er overheen. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en een snufje zout en strooi de geraspte kaas en cheddar erover.
  • Zet de vorm in de oven voor ongeveer 45 minuten tot de quiche stevig en mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Lekker voor erbij: een makkelijke, frisse salade.
Bewaartip: een stukje over? Laat volledig afkoelen en je kunt het bewaren in de koelkast. Even opwarmen voor je het gaat eten is het lekkerst.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 13g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.