Ga terug
+ servings
Kip biryani

Kip biryani

Heerlijke en écht makkelijke Indiase kip biryani. Dit kleurrijke en lekker geurige recept wil je zeker proberen.
4.15 van 14 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram kipdijfilet
  • 300 gram gekookte rijst (basmati )
  • 175 gram yoghurt
  • 50 gram gebakken uitjes
  • 15 gram peterselie* (fijngesneden)
  • 5 gram verse munt (fijngesneden)
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje (klein)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels melk
  • ½ eetlepel gember (verse - geraspt)
  • ½ eetlepel garam massala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilivlokken
  • plukje safraandraadjes
  • olie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kipdijfilet in grove stukken en marineer het met: de yoghurt, knoflook, gember, kurkuma en de chilivlokken.
    Laat de kip nu ongeveer 1 uur marineren in de koelkast.
  • Meng de melk met de saffraan en zet apart.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hoge pan. Kneus de kardemompeul en bak deze samen met de kruidnagels, het kaneelstokje en het laurierblad enkele minuten in de olie zodat ze hun smaak goed afgeven aan de olie.
  • Doe iets meer dan de helft van de gebakken uitje in een (hittebestendige) kom en giet hierover de olie. Schep door zodat de gebakken uitjes goed bedekt zijn met de olie. Zet apart.
  • Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en bak de kip samen met de overige gebakken uitjes gaar.
  • Schep af en toe om en voeg als de kip bijna gaar is 100 ml water toe, laat de kip vervolgens even koken.
  • Verdeel vervolgens de helft van de gekookte rijst op de kip. Giet hierover de melk met saffraan en de helft van de gebakken uitjes met olie.
  • Strooi er de helft van de fijngesneden peterselie en munt overheen samen met de garam massala en schep dit om.
  • Verdeel vervolgens de rest van de rijst erover en daarop doe je de rest van de gebakken uitjes, peterselie en munt. Doe de deksel op de pan en laat het nu 10 minuten op laag vuur keuken.
  • Haal de deksel van de pan, breng verder op smaak met peper en zout naar wens en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Je kunt de peterselie ook vervangen voor koriander. Zelf vind ik de smaak van koriander in dit gerecht te overheersend waardoor ik voor peterselie heb gekozen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 33g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.