Ga terug
+ servings
Appelplaattaart

Appelplaattaart

Makkelijke plaattaart met appel.
3.98 van 41 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram rozijnen
  • 3 appels
  • 1 ei (middel)
  • 2 eetlepels suiker
  • eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • ½ theelepel kardemom
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
  • Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg. Zet het daarna in de koelkast.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  • Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemom, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
  • Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel. Laat de rondom ca. 1/2 centimeter vrij.
  • Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ca. 40-50 minuten goudbruin af. Verdeel de laatste 15 minuten het amandelschaafsel over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 6g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.