Ga terug
+ servings
Pompoencake met cheesecake

Pompoencake met cheesecake

Heerlijke pompoencake met een cheesecakevulling in een tulbandvorm
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de pompoencake:
  • 350 gram bloem
  • 350 gram pompoenpuree
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 200 gram suiker
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren (middel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel piment
  • zout
Voor de cheesecakevulling:
  • 350 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren (middel)
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ theelepel vanille extract
Voor de glazuur
  • 150 gram poedersuiker
  • water

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de tulbandvorm in.
  • Doe alle droge ingrediënten voor de cake bij elkaar en voeg dan beetje bij beetje de natte ingrediënten (pompoenpuree, olie, eieren en vanille extract) toe.
  • Klop alle ingrediënten voor de roomkaas vulling door elkaar tot een mooie gladde massa.
  • Verdeel de helft van het cakebeslag over de vorm.
  • Verdeel daarop een klein beetje bloem om te zorgen dat de cheesecakevulling niet direct naar de bodem zakt.
  • Daarop doe je de roomkaas vulling en tot slot de rest van het cakebeslag erbovenop.
  • Zet de tulband in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is (deze moet er schoon uitkomen). Verleng indien nodig de oventijd.
  • Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de tulbandvorm, draai hem daarna om op een koelrek en laat zo volledig afkoelen.
  • Als de cake volledig is afgekoeld maak je de glazuur. Dit doe je door de poedersuiker te mengen met een heel klein beetje water. Je hebt ongeveer 1 - 2 eetlepels water nodig om er een lekker, dikke vloeibare glazuur van te maken.
  • Verdeel de glazuur bovenop de pompoencake en strooi er ter decoratie eventueel nog een beetje kaneel over. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Bewaartip: bewaar de pompoencake in de koelkast of vries hem in porties in (ingepakt in huishoudfolie).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 622kcal | Koolhydraten: 1241g | Eiwitten: 8g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.