Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Boen de citroen schoon en snij in dunne plakken.
Snij de knoflook in dunne plakken.
Vet de vis aan beide kanten in met een beetje olijfolie en keep hem 3 keer in aan de bovenkant.
Steek in elke inkeping een plakje knoflook en een kwart plakje citroen.
Vul de buik van de vis met citroenplakjes, knoflook en een paar takjes peterselie.
Strooi er naar smaak peper, zout en chilivlokken over.
Zet de vis in een ovenschaal of op een bakplaat in de oven en bak hem in ca. 15-18 minuten gaar. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Schoongemaakte zeebaars: de schubben eraf en de ingewanden er alvast uit - dit kan je visboer voor je doenLekker voor erbij:
Krieltjes uit de oven (handig: deze moeten op dezelfde temperatuur in de oven als de vis. Zet dus eerst de krieltjes in de oven en doe op de laatste 15 minuten de vis erbij)
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.