Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Meng in een ruime kom de eieren, karnemelk, Griekse yoghurt, olie en 1 theelepel vanille extract tot heen glad mengsel.
Voeg dan beetje bij beetje de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en baking soda toe en mix dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Schep de stukjes chocolade erdoor en verdeel het beslag over de bakplaat.
Bak de plaatcake in 25-30 minuten gaar. Zorg ervoor dat de bovenkant goed gaar is, het midden mag nog een klein beetje 'wiebelen'. Laat de plaatcake met chocolade volledig afkoelen.
Maak ondertussen de frosting door de roomboter samen met de poedersuiker ca. 5 minuten heel luchtig te kloppen.
Smelt de melkchocolade en voeg dit beetje bij beetje aan de roomboter toe, samen met ½ eetlepel vanille extract en klop dit in 2 minuten tot een luchtig geheel.
Voeg dan de slagroom toe en klopt luchtig.
Verdeel de frosting over de (afgekoelde cake) en garneer naar wens met nougatine. Eet smakelijk.
handig om te weten:
Bewaar de plaatcake met chocolade afgedekt in de koelkast.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.