Smeuïge plaatcake met chocolade

Chocolade liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, smeuïge chocolade plaatcake met melkchocolade frosting mag je niet aan je voorbij laten gaan...
5 van 1 stem
Printen Pinterest
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake:

  • 300 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 175 ml karnemelk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 gram cacaopoeder
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram chocolade (in stukjes - puur of melk)
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • theelepel bakpoeder
  • theelepel bakingsoda

Voor de frosting:

  • 225 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 225 gram melkchocolade (in stukjes)
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels slagroom
  • ½ eetlepel vanille extract

Optioneel: nougatine ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Meng in een ruime kom de eieren, karnemelk, Griekse yoghurt, olie en 1 eetlepel vanille extract tot heen glad mengsel.
    • Voeg dan beetje bij beetje de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en bakingsoda toe en mix dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
    • Schep de stukjes chocolade erdoor en verdeel het beslag over de bakplaat.
    • Bak de plaatcake in 25-30 minuten gaar. Zorg ervoor dat de bovenkant goed gaar is, het midden mag nog een klein beetje 'wiebelen'. Laat de plaatcake met chocolade volledig afkoelen.
    • Maak ondertussen de frosting door de roomboter samen met de poedersuiker ca. 5 minuten heel luchtig te kloppen.
    • Smelt de melkchocolade en voeg dit beetje bij beetje aan de roomboter toe, samen met ½ eetlepel vanille extract en klop dit in 2 minuten tot een luchtig geheel.
    • Voeg dan de slagroom toe en klopt luchtig.
    • Verdeel de frosting over de (afgekoelde cake) en garneer naar wens met nougatine. Eet smakelijk.

    handig om te weten:

    Bewaar de plaatcake met chocolade afgedekt in de koelkast.

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 6g | Vetten: 37g | Verzadigd vet: 17g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.