Snij de knoflook fijn en meng dit samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing, 2 theelepels oregano, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak door de kip.
Laat de kip vervolgens minimaal 1 uur, maar het liefst een nacht marineren in de koelkast.
Snij voordat je de spiesjes gaat rijgen de paprika en rode ui in blokjes.
Nu gaan we de kipspiesjes rijgen: begin met een stukje kip, dan een blokje ui, daarna een blokje paprika en daarna weer een stukje kip. Herhaal dit tot je ongeveer 4 á 5 stukjes kip op een stokje hebt.
Grill de kipspiesjes om en om gaar op de BBQ. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.