Ga terug
+ servings
Gevulde eieren met kerrie

Gevulde eieren met kerrie

Een heerlijke klassieker voor op elk feestje!
4.58 van 28 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt ((Griekse))
  • 1 theelepel mosterd ((dijon))
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerriepoeder
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de eieren in een pan met kokend water en een snuf zout in 10 minuten hard.
  • Laat de eitjes even schrikken onder de koude kraan.
  • Pel de eieren en snijd ze verticaal door de midden.
  • Haal het eigeel eruit met een lepeltje en doe dit in een kommetje.
  • Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout naar smaak toe.
  • Prak en meng het geheel goed door elkaar en zet het eventueel voor 30 minuten in de koelkast zodat het even kan opstijven.
  • Schep er tot slot, naar smaak, een beetje fijngesneden bieslook door.
  • Doe het eigeel mengsel in een een spuitzak en spuit toefjes in het eiwit.
  • Decoreer de gevulde eieren met een beetje fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

Extra: fijngesneden bieslook ter decoratie en een beetje voor erdoor & een spuitzak met spuitmondje

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 32kcal | Eiwitten: 2g | Vetten: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.