Ga terug
+ servings
Rode curry met kip en bloemkoolrijst

Rode curry met kip

Rode curry met kip en bloemkoolrijst: bomvol groenten, binnen 20 minuten klaar. Een echt lekkere, makkelijke én gezonde maaltijd!
4.62 van 34 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kipfilet
  • 400 gram bloemkool rijst van Jumbo
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 boemboe voor rode curry ((ca. 95 gram))
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember (ca. 2-3 cm)
  • olie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en breng aan de kook.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes, de paprika in reepjes.
  • De knoflook en gember rasp je fijn zodat er een soort van pasta ontstaat.
  • Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar in het kokende water en spoel ze daarna direct af onder de koude kraan.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en gember even kort aan.
  • Voeg de kip toe, bak even aan en voeg dan de rode curry pasta toe en bak deze ook even mee.
  • Als de kip bijna gaar is voeg je de reepjes paprika en de peultjes toe.
  • Even omscheppen en dan de kokosmelk erbij gieten. Laat dit even rustig op laag vuur pruttelen.
  • Ondertussen doe je de bloemkoolrijst in een ruime wok en bak je het in ca. 1-2 minuten warm en gaar.
  • Doe de bloemkoolrijst in een kom en schep daar de curry bij. Garneer naar smaak met koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Extra: verse koriander en limoen ter garnering
Dit recept is in principe glutenvrij en lactosevrij. Let er wel op dat de curry pasta die je koopt ook glutenvrij of lactosevrij is voor mensen met dit dieet.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 285kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 28g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.