Ga terug
+ servings
Gamba's met knoflook - BBQ recept

Gamba's met knoflook van de BBQ

Gamba's met een marinade van knoflook, peterselie en citroen van de BBQ. Lekker, makkelijk en snel!
4.47 van 56 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 10 Garnalen (bijvoorbeeld ongepelde black tiger garnalen (ontdooid))
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen ((rasp))
  • 2 eetlepels peterselie ((fijngesneden))
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Gebruik de hele garnalen (pellen doe je dan na bereiding) of maak de garnalen schoon eerst (verwijder het darmkanaal en spoel de kopjes (hersenen) even uit).
  • Snij de knoflook fijn en verdeel dit samen met de citroenrasp, peterselie, olijfolie, chilivlokken en peper en zout naar smaak over de garnalen.
  • Doe de garnalen in een schaal of kom afgedekt in de koelkast en laat dit een paar uur of een nacht marineren.
  • Grill de gamba's om en om rood/ roze op de BBQ tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 8g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.