Neem een ruime kom en doe hierin de griesmeel, bloem, gist, bakpoeder en een snuf zout.
Meng even kort door elkaar met een garde.
Voeg beetje bij beetje 500 ml lauwwarm water erbij en mix dit goed door met een garde zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
Mix de sinaasappelrasp erdoorheen en dek de kom af met een theedoek.
Laat het beslag nu ongeveer 1 uur rijzen.
Na het rijzen voeg je de overige 60 ml water (lauwwarm) toe aan het beslag en mix je dit met een garde erdoor.
Zet de anti-aanbakpan op het kleinste pitje en het vuur voluit.
Giet met een kleine soeplepel het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn gaar als er allemaal gaatjes in zitten en het beslag niet meer nat is. De onderkant van de Marokkaanse pannenkoekjes mag licht goudbruin zijn. Gaat het te hard? Dan zet je het vuur iets lager - speel hier een beetje mee.
Leg de pannenkoekjes op een bord. Leg ze niet op elkaar (dan krijg je ze niet meer los), maar half op elkaar in een bloem patroon zoals je op de foto kunt zien.
Herhaal tot het beslag op is. Serveer met honing en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.