Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter. Gebruik voor de zijkanten eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de roomboter en schep dit direct door de verkruimelde bastognekoeken.
Verdeel de kruimels bastogne met boter over de bodem en druk goed aan.
Wel de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de mango in blokjes, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het mango/ suiker mengsel.
Hou ongeveer 75 gram van het mango mengsel apart (voor de bovenkant).
Laat dit daarna even afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel vloeibaar.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf met het zakje vanillesuiker.
Meng de mangopuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom hier vervolgens voorzichtig door.
Stort dit mengsel op de bodem van bastognekoeken. Verdeel het deel van de gepureerde mango, welke je apart hebt gehouden, met een lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
Zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna de taart in puntjes en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.