Zelf kaassoufflés maken

Het recept om zelf de lekkerste kaassoufflés te maken.
4.5 van 2 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 20 kleine kaassoufflés

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 10 plakjes bladerdeeg ((1 diepvies pakje))
  • 250 gram kaas ((jong of jong belegen))
  • 50 gram paneermeel ((ongeveer))
  • 1 ei ((groot))
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat werkt het makkelijkste
  • Halveer de plakjes bladerdeeg. Het is makkelijk om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken.
  • Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
  • Herhaal dit tot je alle plakjes bladerdeeg gebruikt hebt.
  • Neem 2 kommen of diepe borden. In een kom kluts je het eitje en in de andere kom doe je het paneermeel met naar smaak peper en zout.
  • Haal de kaassoufflés eerst door het geklutste eitje.
  • En daarna door de paneermeel.
  • Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kaassoufflés (eventueel in porties) in ca. 3 minuten goudbruin af.
  •  Serveer met een sausje naar smaak en eet smakelijk!

handig om te weten:

Let op: blijf er wel even bij als je de kaassoufflés gaat bakken, als je ze te lang bakt kunnen ze namelijk openbarsten.
Voedingswaarden zijn op basis van onbereide kaassoufflés.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.