Pekingeend pannenkoekjes

Zelfgemaakte peekingeend pannenkoekjes
5 van 1 stem
Printen Pinterest
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 eendenborstfilet ((ca. 200 gram))
  • 4 bosui
  • 2 wortels
  • ½ komkommer
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel rijstwijn**
  • ¼ theelepel 5spice
  • ¼ theelepel witte peper
  • hoisin saus

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de eendenborstfilet uit de koelkast en dep hem even droog met een keukenpapiertje.
  • Maak de marinade voor de eendenborstfilet door de sojasaus, rijstwijn, 5 spice en de witte peper met elkaar te mengen.
  • Snij de vetlaag van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in.
  • Marineer de eendenborstfilet vervolgens in de marinade en laat hem minimaal 1 uur buiten de koelkast.
    Of langer (bijvoorbeeld een nacht) maar doe dit dan wel in de koelkast en haal de eendenborstfilet dan 1 uur voor je hem gaat bakken uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat hij goed heet wordt.
  • Leg de eendenborstfilet in de pan en bak de vetlaag 5 minuten aan. Zodra de vetlaag dunner begin te worden zet je het vuur laag.
    Je hebt geen extra vet nodig omdat het vet van de vetlaag vrij komt.
  • Draai de eendenborstfilet om en bak de "vleeskant" nog enkele minuten.
  • Doe de eendenborstfilet in een ovenschaal en zet hem nu 15 minuten in de oven (af en toe even bedruipen met zijn eigen vet).
  • Haal de eendenborstfilet daarna uit de oven en bedek met aluminiumfolie en laat hem ca. 5 minuten nagaren.
  • Ondertussen snijd je de groenten (wortel, komkommer en bosui) julienne en stoom de pannenkoekjes gaar.
  • Snij de eendenborstfilet in dunne plakjes en serveer hierbij de pannenkoekjes, gesneden groenten en hoisin saus zodat ieder zijn eigen Peking eend pannenkoekje(s) kan samenstellen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende voor 4 personen als hapje
** Vervang de rijstwijn eventueel voor een ½ eetlepel droge sherry
Tip: je kunt ook andere groenten gebruiken i.p.v. komkommer, wortel of bosui zoals bijvoorbeeld Chinese kool of prei.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 24g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.