Biefstuk uit de wok met groenten

Makkelijk en gezond wok recept voor biefstuk met groenten uit de wok
4 van 2 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram bimi ((aspergebroccoli))
  • 275 gram biefstuk
  • 200 gram rijst
  • 75 gram tauge
  • 4 stuks bosui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels azijn ((of rijstazijn))
  • 2 theelepels ketjap ((zoete))
  • 2 theelepels sesamolie
  • witte peper en olie om in te bakken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking.
  • Snij de biefstuk in dunne reepjes. Snij de bosui en ui in dunne ringen en snij de knoflook fijn.
  • Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en blancheer* hierin de bimi.
  • Doe de biefstuk in een kom en schep hier 2 theelepels maizena, ½ eetlepel sojasaus en 2 theelepels azijn door en laat dit even een minuut of 5 á 10 marineren.
  • Maak ondertussen de saus klaar door in een kom de 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel soyasaus, 2 theelepels ketjap, 1 theelepel witte peper, 2 theelepels sesamolie en 1 eetlepel suiker te mengen.
  • Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de biefstuk toe en bak dit kort mee (even dichtschroeien).
  • Voeg dan de bosui en de bimi toe. Even kort wokken en dan de saus toevoegen. Wok alles nog enkele minuten zodat de saus iets reduceert en dikker wordt.
  • Tot slot doe je de taugé erdoor, deze wok je heel kort even mee (dan blijft hij lekker knapperig) en eet smakelijk!

handig om te weten:

*Blancheren is iets even kort beetgaar koken en daarna afspoelen onder de koude kraan.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 23g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.