Plaattaart met prei
Hartige plaattaart met bladerdeeg prei en spekjes
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 rol bladerdeeg 1 prei 1 ei 150 gram spekjes 75 gram crème fraîche 50 gram geraspte kaas zwarte peper
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
Verdeel de rol bladerdeeg over de bakplaat en vouw de randjes om.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak deze enkele minuten voor in de oven.
Bak ondertussen de spekjes uit en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
Haal de bakplaat uit de oven en smeer de bodem in met crème fraîche.
Snij de prei in dunne ringen en verdeel deze samen met de spekjes over het bladerdeeg.
Verdeel er tot slot de geraspte kaas over en smeer de randen in met het geklutste eitje.
Breng op smaak met zwarte peper.
Zet de plaattaart met in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en eet smakelijk!
Calorieën: 500 kcal | Koolhydraten: 19 g | Eiwitten: 15 g | Vetten: 40 g | Verzadigd vet: 18 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.