Havermout muffins met banaan en spinazie
Suikervrije havermout muffins zonder ei met banaan en spinazie.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 35 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
3 bananen ((rijp)) 175 ml amandelmelk 175 gram bloem 150 gram spinazie ((vers)) 100 gram havermout 60 ml zonnebloemolie 1 ei 3 theelepels bakpoeder Optioneel: honing of appelstroop voor een extra zoetje
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
In een blender of keukenmachine doe je de volgende ingrediënten: banaan, amandelmelk, spinazie, ei en zonnebloemolie. Mix dit tot een glad beslag.
Spatel de overige ingrediënten (havermout, bloem en bakpoeder) er voorzichtig door.
Optioneel: meng er naar smaak nog een beetje honing of appelstroop door voor een iets zoetere muffin.
Giet het beslag in muffinvormpjes en/of een muffinbakvorm en bak ze in 20-25 minuten in de oven gaar.
Laat de muffins even afkoelen en eet smakelijk!
* Dit recept is voldoende voor ca. 15-20 havermoutmuffins (afhankelijk van hoe groot de muffinvorm is die je gebruikt).
Calorieën: 105 kcal | Koolhydraten: 15 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.