Ga terug
+ servings
Havermout muffins met banaan en spinazie

Havermout muffins met banaan en spinazie

Suikervrije havermout muffins zonder ei met banaan en spinazie.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 16 muffins*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 bananen ((rijp))
  • 175 ml amandelmelk
  • 175 gram bloem
  • 150 gram spinazie ((vers))
  • 100 gram havermout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 3 theelepels bakpoeder
Optioneel: honing of appelstroop voor een extra zoetje

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • In een blender of keukenmachine doe je de volgende ingrediënten: banaan, amandelmelk, spinazie, ei en zonnebloemolie. Mix dit tot een glad beslag.
    • Spatel de overige ingrediënten (havermout, bloem en bakpoeder) er voorzichtig door.
    • Optioneel: meng er naar smaak nog een beetje honing of appelstroop door voor een iets zoetere muffin.
    • Giet het beslag in muffinvormpjes en/of een muffinbakvorm en bak ze in 20-25 minuten in de oven gaar.
    • Laat de muffins even afkoelen en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Dit recept is voldoende voor ca. 15-20 havermoutmuffins (afhankelijk van hoe groot de muffinvorm is die je gebruikt).

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 105kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 2g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.