Ga terug
+ servings
Traditionele lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Makkelijk recept voor traditionele lasagne bolognese met bechamelsaus
4.30 van 120 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 portie bolognese saus
  • 1 portie bechamelsaus
  • 250 gram lasagnebladen
  • 175 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • boter ((om de ovenschaal mee in te vetten))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak eerst de bolognese saus en de bechamelsaus klaar.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de ovenschaal in met de boter en dan gaan we nu de lasagne maken.
  • Begin met een dun laagje bechamelsaus en leg daarop de lasagnebladen. Hierover verdeel je een beetje bolognese saus, daarover wat geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas en daarop doe je weer lasagnebladen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met bechamelsaus en een laagje geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Zet de lasagne nu 25 tot 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en aan het bubbelen is.
  • Haal hem daarna uit de oven en laat hem een kwartiertje even staan alvorens je hem gaat aansnijden. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 46.8g | Eiwitten: 37.35g | Vetten: 35.1g | Verzadigd vet: 14.4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.