Havermoutkoekjes
Heerlijke krokante havermoutkoekjes met cranberry en pecannoten.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
200 gram havermout 200 gram roomboter ((kamertemperatuur)) 200 gram suiker 150 gram bloem 50 gram lichtbruine basterdsuiker 50 gram pecannoten ((grof gehakt)) 50 gram cranberry ((gedroogd)) 1 ei 1 theelepel vanille extract 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel snuf zout en een snuf bakingsoda
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Meng de boter, suiker en de basterdsuiker met een handmixer in enkele minuten luchtig.
Voeg het ei samen met het vanille extract toe en mix dit even kort mee.
Voeg dan de bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en het zout toe en mix dit ook even kort door elkaar.
Tot slot mix je nog even kort de havermout erdoor en daarna schep je de cranberry en pecannoten erdoor.
Maak balletjes te grote van een walnoot en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk iets aan.Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
Bak de havermoutkoekjes in ca. 13-15 minuten goudbruin.
Even laten afkoelen en eet smakelijk!Bak de koekjes eventueel in delen als ze niet allemaal tegelijk in de oven passen.
Tip : je kunt deze havermoutkoekjes ca. 3-5 dagen bewaren mits goed afgesloten in een koektrommel of bakje.
Calorieën: 146 kcal | Koolhydraten: 16 g | Eiwitten: 1 g | Vetten: 8 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.