Ga terug
+ servings
Calamari - gegfrituurde inktvis

Calamari

Gefrituurde inktvis
4.44 van 16 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen (als hapje)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 375 gram inktvis (schoongemaakt)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
Extra: partjes citroen, peterselie, alioli

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de frituur voor op 175 graden.
    • Snijd de (schoongemaakte) inktvis in ringetjes en de tentakels (noem je dat zo?) snijd je ook af (deze kun je immers ook gewoon eten - lekker zelfs).
    • Strooi ruim (vers gemalen) peper en zout naar smaak over de inktvis ringen, schep om en voeg de citroensap toe.
    • Meng in een ruime kom de bloem en maizena.
    • Schep daar de inktvis ringetjes door tot ze voorzien zijn van een mooi laagje.
    • Schud het teveel aan bloem/ maizena van de inktvis ringetjes.
    • Frituur de inktvis in porties tot deze mooi goudbruin en krokant zijn (ca. 3-4 minuten).
    • Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje bakpapier.
    • Serveer partjes citroen bij de calamari, eventueel wat fijngesneden peterselie en aioli om in te dippen. Desgewenst kun je er nog een beetje zeezout overheen strooien. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 179kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 16g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.