Snijd de (schoongemaakte) inktvis in ringetjes en de tentakels (noem je dat zo?) snijd je ook af (deze kun je immers ook gewoon eten - lekker zelfs).
Strooi ruim (vers gemalen) peper en zout naar smaak over de inktvis ringen, schep om en voeg de citroensap toe.
Meng in een ruime kom de bloem en maizena.
Schep daar de inktvis ringetjes door tot ze voorzien zijn van een mooi laagje.
Schud het teveel aan bloem/ maizena van de inktvis ringetjes.
Frituur de inktvis in porties tot deze mooi goudbruin en krokant zijn (ca. 3-4 minuten).
Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje bakpapier.
Serveer partjes citroen bij de calamari, eventueel wat fijngesneden peterselie en aioli om in te dippen. Desgewenst kun je er nog een beetje zeezout overheen strooien. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.