- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Vegetarische wraps (Tex Mex style)

Vegetarische wraps… Tex Mex style. Ik heb vandaag weer echt een heerlijk recept voor je! Deze vegetarische wraps zijn zo lekker, zo makkelijk om te maken en ook nog eens super snel klaar. Een ideale maaltijd voor na drukke doordeweekse dag of juist lekker makkelijk in het weekend om met het hele gezin van te genieten.

Vegetarisch eten hoeft niet moeilijk of lastig te zijn. Integendeel, dat bewijzen deze vegetarische wraps maar weer eens. Lekkere luchtige wraps, zure room, zelfgemaakte guacamole, groenten en meer. Dit alles zit je in minder dan 30 minuten op tafel.

Gezellig samen aan tafel

Deze vegetarische wraps waren hier thuis trouwens echt een hit! Het leuke aan tortilla’s is dat je ze zelf helemaal naar eigen smaak kunt vullen. Met kleine kinderen is dit natuurlijk ideaal. Lotte begint het steeds leuker te vinden om lekker zelf te eten en te proeven en daar is zo’n maaltijd als deze meer dan goed geschikt voor. Lekker zelf stukjes eten en soms een stukje op de grond gooien is natuurlijk ook erg leuk, haha ūüėČ .

Verrassend vegetarisch

Als wij vegetarisch eten kies ik er meestal voor het vlees achterwege te laten. Het leek mij juist leuk om dat deze keer eens niet te doen en aan de slag te gaan met een vleesvervanger. Alleen… ik kon geen keuze maken! Zowel vegetarische kipstukjes als jackfruit leken mij erg lekker. Jackfruit zelf is (nog) niet zo bekend, maar zie je tegenwoordig steeds vaker en het is een lekkere vervanger voor vlees. Het heeft namelijk van zichzelf vrijwel geen smaak, maar neemt smaken van kruiden ontzettend goed op en het heeft een vleesachtige structuur. In het recept geef ik beide opties. Aan jou de keuze!

Vegetarische wraps, Tex Mex style

Als je aan Tex Mex denkt, dan denk je aan Santa Maria. Voor mij zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. De wraps van Santa Maria zijn hier thuis altijd al jaren favoriet. Ze zijn lekker luchtig en toch hebben ze een goede ‘bite’. Daarom vind ik het extra leuk dat ik dit jaar ga samenwerken met Santa Maria! Als je mij al wat langer volgt weet je dat ik dol ben op Tex Mex en ik kan dan ook niet wachten om jullie te verrassen met lekkere en √©cht makkelijke Tex Mex recepten. Mocht je nog wensen hebben voor Tex Mex recepten laat het me dan zeker weten.

Dit keer ging ik voor de schattige mini tortilla’s zodat je kleine bite size wraps krijgt. Reken gerust 2 vegetarische wraps (of 3 voor grote(re) eters) per persoon. Wist je trouwens dat Santa Maria ooit begonnen is als een kruidenwinkel? Dat zie je terug in de lekkere kruidenmixen. Er zitten geen ‘gekke’ dingen in. Persoonlijk vind ik kruidenmixen vaak erg zout. Het fijne aan de kruidenmixen van Santa Maria, vind ik, is dat ze juist niet zo zout zijn, maar juist bomvol heerlijke kruiden en smaak zitten. Ik gebruikte dit keer hun nieuwe kruidenmix voor Chicken Taco’s om mijn vegetarische kipstukjes en jackfruit mee te kruiden. Die is ook √©cht lekker, een aanrader!


Het recept voor vegetarische wraps Tex Mex style:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor vegetarische wraps (ingredi√ęnten):

* Voor dit recept heb ik ingelegde rode ui gebruikt, maar je kunt ook gewoon rauwe rode ui gebruiken. Simpele ingelegde uien maak je als volgt: snijd 2 rode uien in ringen. Neem een klein steelpannetje en doe hierin 100 ml water, 100 ml azijn, 1 eetlepel suiker en de rode uien. Breng even kort aan de kook (tot de suiker is opgelost) en zet het vuur uit. Laat de uien en het vocht volledig afkoelen.

Hoe maak je vegetarische wraps:

  1. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de jackfruit of de vegetarische kipstukjes.
    Als je jackfruit gebruikt trek het dan met je vinger alvast een beetje uit elkaar voor je het gaat bakken.
  2. Voeg de Chic­ken ta­co sea­so­ning mix toe, samen met het water (zoals aangegeven op de verpakking) en bak de kipstukjes of het jackfruit tot deze gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.
  3. Verwarm ondertussen de mini tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Smeer een dun laagje zure room over de wrap, gevolgd door een laagje guacamole.
  5. Verdeel hierover veldsla naar smaak, daarover doe je de gebakken vegetarische kipstukjes of jackfruit en naar smaak voeg je nog wat cherrytomaatjes, blokjes avocado en rode ui toe. Eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je deze vegetarische wraps gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken en/ of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Santa Maria. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.