fbpx

Sticky, Spicy & Sweet Chicken

Sticky, Spicy & Sweet ChickenWeekend! In het weekend heb je vaak wat meer de tijd om je gerechten klaar te maken. Voor de snelle doordeweeks gerechten hebben we nu ook de categorie 30-minuten of minder. Snelle, lekkere, makkelijke en gezonde maaltijden die je binnen 30 minuten op tafel hebt. Ideaal voor doordeweeks! Maarr…het is zaterdag en we hebben tijd om even wat langer bezig te zijn en daarom nu een super lekker en toch makkelijk gerechtje wat je zo de oven in schuift en daar even de tijd mag hebben om lekker langzaam te garen. Sticky, Spicy & Sweet Chicken!

Dit recept er eentje die ik ooit uit in een Allerhande heb gevonden en heel eerlijk niet zo heel erg heb veranderd -behalve de koriander weggelaten-. Het is simpel, de smaken zijn waanzinnig en passen perfect. Het gebeurd eigenlijk vrijwel nooit dat ik een recept bijna precies zo maak als beschreven en laat staan er later niets aan veranderd of bijspijker, maar goed dat zegt ook wel iets; het is gewoon echt een lekker receptje en dat deel ik natuurlijk graag 🙂 .

Voor de mangochutney heb ik het makkelijk gehouden en die van Patak’s gebruikt. Het is in januari nou eenmaal niet bepaald de maand om lekkere rijpe mango’s te scoren en zelf aan de slag te gaan en daarnaast is de mangochutney van Patak’s is echt goed! Zoals je weet maak ik het liefst  alles zelf maar soms, heel soms en als iets echt goed is moet je een uitzondering kunnen maken 😉 .

Tijd voor Sticky, Spicy & Sweet Chicken! Dit heerlijke receptje dat overigens ideaal is als je ‘eters’ krijgt, je kunt hem namelijk goed voorbereiden en heeft weinig omkijken nodig. Aan de slag!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

  • 1 kilo drumsticks
  • 1 potje mango chutney (ik gebruikte die van het merk Patak’s)
  • 1 rode peper
  • 1 limoen in plakjes
  • 250 gram cherry of snoeptomaatjes (gehalveerd)

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij deze in mooie dunne ringen.

Was de kip met water en doe de kipdrumsticks in een ovenschaal. Verdeel de mangochutney over de kip, rode peper. 3 plakjes van de limoen en een paar gehalveerde tomaatjes. Zet in de oven voor ongeveer 50-60 minuten en keer halverwege de kipdrumsticks om.

Als de kip klaar is de rest van de tomaatjes en limoen eroverheen.

Serveer met rijst, naanbrood of aardappeltjes en groenten of een lekkere salade.

Sticky, Spicy & Sweet ChickenEet Smakelijk!

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

9 reacties op “Sticky, Spicy & Sweet Chicken”

    1. Dank je wel 🙂 Zelf heb ik de mangochutney van Patak’s gebruikt die verkopen ze o.a. bij de Albert Heijn (weet niet of Albert Heijn België dit ook heeft) of anders de toko? Misschien kun je hier wel Mangochutney vinden? Succes 🙂

  1. Domme vraag misschien maar ik kan hier geen groente of salade bij verzinnen, brood en of rijst wel maar groente? Heeft iemand tips?

    1. Eef

      Geen enkele vraag is dom 😉 Rijst is inderdaad heerlijk hierbij. Een lekkere salade met veldsla, mango, rode ui, tomaat bijvoorbeeld kan heel goed of sperzieboontjes, sugarsnaps of broccoli even kort gekookt.

  2. Dankjewel! Ik had ondertussen bedacht om spinazie te roerbakken met wat ui en knoflook maar die salade klinkt ook heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top