Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Spicy & Sweet Soy Chicken

Spicy & Sweet Soy Chicken

Asian Cooking. Ja! Graag! Ik houd wel van een lekker Aziatisch gerechtje op z’n tijd. De smaken, de bereidingswijze en de verse ingrediënten maakt dit tot één van mijn favoriete keukens. Vandaag heb ik weer een fijn gerechtje voor jullie: Spicy & Sweet Soy Chicken. Helemaal niet moeilijk om te maken en de smaak is zó lekker! Echt een fijn gerechtje wat je zeker eens moet proberen. Je zult verrast zijn door de smaak en de extreem malse kip

Om de kip lekker mals te krijgen en te houden gebruik ik kippendijen voor dit gerecht. Kippendijen worden ook wel “biefstuk van de kip” genoemd. Zijn wat vetter dan kipfilet waardoor het in de oven en tijdens het bakken super mals blijft. Daarnaast neemt het de smaak van Spicy & Sweet Soy saus goed op. Je kunt ze met en zonder bot kopen. Voor dit recept heb ik zelf zonder bot gebruikt maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor met bot. Ik serveerde ‘m met sperzieboontjes en rijst. De rijst is wel een ‘must’ bij dit gerechtje want de Spicy & Sweet Soy saus is zo lekker. Dan kun je ‘m lekker een beetje mengen door de rijst. Yum!

Wat heb je nodig voor Spicy & Sweet Soy Chicken:

Bereidingstijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

  • 200 gram rijst
  • 2 flinke handjes verse sperziebonen
  • 4 kippendijen (met of zonder bot)
  • 250 ml water
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml rijstazijn (of gewoon witte azijn)
  • 40 ml donkere sojasaus
  • 40 ml fish sauce
  • 1 el maizena
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 1 rode peper (zaadjes eruit en in ringetjes gesneden)

Hoe je Spicy & Sweet Soy Chicken maakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak nu de Spicy & Sweet Soy saus door het water in een pan op middelhoog vuur te zetten en hier de lichtbruine basterdsuiker in op te lossen. Als de suiker is opgelost voeg je de rijstazijn, donkere sojasaus, fish sauce, knoflook, gember en de rode peper toe. Laat dit even pruttelen zodat het iets kan indikken. Voeg de maizena toe tot de saus een beetje de dikte van siroop heeft.

Doe nu de kippendijen in een ovenschaal bedekt met bakpapier of aluminium folie en giet hier de Spicy & Sweet Soy saus overheen. In totaal moet de kip ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Elke 10-15 minuten keer je ze even om en giet je de saus er weer overheen.

Voor de kip klaar is zo’n 20-25 minuutjes ervoor was je de rijst en kook je deze zoals je gewend bent (of zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat). Zelf kook ik mijn rijst altijd droog omdat ik dan precies de rijst krijg die ik lekker vind. Laat gerust een reactie achter als je hierover een blogpost wilt. Voor de sperziebonen: de kontjes eraf snijden, even wassen en dan in 15-20 minuten met een beetje zout beetgaar koken.

Spicy & Sweet Soy Chicken

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden Petjil | Eef Kookt Zo!

    […] serveerde ik met rijst en de heerlijke kip uit mijn receptje Spicy & Sweet Soy Chicken. Lekker! En dan is het nu toch echt de hoogste tijd om de slag te gaan met […]

    24 februari 2015 at 07:19
  • Laat een reactie achter