- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Smoothie wortel, sinaasappel & gember

Smoothies zijn dé manier om wat extra groenten en fruit binnen te krijgen. Gezond, lekker en vullend. De laatste tijd ben ik lekker aan het experimenteren met smoothies; verschillende smaken, nieuwe combinaties en zo kwam ik op deze ‘Orange’ Smoothie wortel, sinaasappel & gember. Lekker fris, gezond en toch een heel klein beetje zoet. Bomvol goede vitamientjes om een lekkere boost te krijgen en hij is ook nog eens zo klaar. Stiekem is deze smoothie natuurlijk ook leuk voor koningsdag door z’n oranje kleurtje. Zin in deze Orange Smoothie gekregen? Lees snel verder hoe je hem maakt!

Ik vind gember een heerlijke smaakmaker maar wist je dat het  ook nog eens heel erg gezond is? Gember helpt tegen een opgeblazen buik bevordert de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiften.  Voedsel wordt beter verteerd omdat gember ook zorgt voor meer speekselaanmaak wat weer heel handig is als je een paar kilo kwijt wil.
Naast gember vind je in deze smoothie ook sinaasappel, wortel en een beetje verse citroensap. Mijn sinaasappel was niet zo zoet dus ik heb een theelepeltje honing toegevoegd om het wat zoeter te maken. Proef je smoothie als je ‘m maakt eerst even zonder honing en als je hem wat zoeter wil voeg dan een theelepeltje toe (als je een goed rijpe, zoete sinaasappel heb kun je dit namelijk ook achterwege laten).

Wat heb je nodig voor een Smoothie wortel, sinaasappel & gember?

Hoe je een Smoothie wortel, sinaasappel & gember maakt:

1.  Rasp de wortel en snij in stukken en doe deze in de blender.

2. Pers een sinaasappel uit en doe het sap bij de wortel in de blender. Voeg de gember toe en mix dit goed door elkaar tot je een glad geheel hebt. Mocht je de wortel niet goed fijn krijgen kun je eventueel een staafmixer gebruiken.

3. Voeg nu het water toe en een paar druppeltjes verse citroensap. Mix alles weer goed door elkaar en proef je smoothie. Als je ‘m wat zoeter wil kun je nu een beetje honing toevoegen. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe om ‘m extra koud te maken of bewaar je smoothie in de koelkast (je kunt deze smoothie maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast).

‘Drink’ smakelijk 😉