- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Sinaasappel curd

Sinaasappel curd oftewel orange curd om in Britse termen te blijven 😉 . Het oranje zusje van de gele lemon curd. Zacht zoet, licht fris en die heerlijke, volle sinaasappelsmaak, zo smaakt deze sinaasappelcurd.

Ik ben echt dol op lemon curd. Nadat ik het voor het eerst had geproefd was ik verkocht. Zo lekker! Fris, iets zuur, zoet, romig… verslavend lekker. Sowieso ben ik een liefhebber van citroen dus je begrijpt vast al dat je inmiddels al flink wat recepten met lemon curd kunt vinden op mijn blog zoals mini pavlova met lemon curd, lemon curd macarons, citroen cheesecake in een glaasje en zelfs lemon curd ijs. Naast lemon curd vind je ook lime curd op mijn blog en sinds vandaag ook sinaasappel curd.

Sinaasappel curd

Eigenlijk kun je alle bovengenoemde recepten dus ook maken met sinaasappel curd en dit direct brengt mij dat op het idee om sinaasappel curd ijs te maken. “Jammer genoeg” is er alleen iets teveel sinaasappel curd al op… Nee, eenmaal gemaakt kan ik er niet vanaf blijven. Een schepje door de yoghurt, lekker op scones, en lepeltje om te proeven. Je kent het wel 😉 . Sinaasappel curd is zo op maar gelukkig ook ontzettend makkelijk om te maken. In het onderstaande recept vind je de stap voor stap bereiding van de lekkerste sinaasappel curd. Maken dus en wie weet houd jij wel genoeg over voor sinaasappel curd ijs…. Bij mij gaat dat idee nog even op het “to-make” lijstje tot ik weer eens curd van mezelf mag maken haha 😉 .


Het recept voor sinaasappelcurd:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 350 – 375 gram sinaasappel curd (1 flinke pot)

Wat heb je nodig voor sinaasappelcurd (ingrediënten):

Hoe maak je sinaasappelcurd:

 1. Neem een pannetje met een dikke bodem en doe hierin alle ingrediënten behalve de eitjes.
 2. Zet het pannetje op een laag vuur en zodat de boter kan smelten en de suiker oplost in de boter.
 3. Kluts ondertussen de eieren in een kommetje.
 4. Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel.
  Blijf dit ondertussen constant goed roeren. Je gaat “familie” maken zoals dat heet en verwarmt zo heel langzaam het ei. Als je dit te snel doet kan het ei gaan stollen namelijk.
 5. Zodra je alles met elkaar hebt gemengd giet je het mengsel weer terug in de pan.
 6. Zet het pan op laag vuur en kook de sinaasappel curd vervolgens in tot een dikke pasta (vergelijkbaar met yoghurt of vla).
  Blijf erbij en roer constant want de sinaasappel curd kan snel aanbranden en gaan schiften wanneer je het te heet verhit.
 7. Giet daarna de sinaasappel curd door een zeefje (om de rasp eruit te zeven en een mooie gladde curd te krijgen). Eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.