Risotto met garnalen

Risotto met garnalen

Risotto is wat mij betreft echt op en top comfort food. Romig, vol van smaak en zó lekker. Deze combinatie met garnalen en erwten is eigenlijk heel makkelijk te maken, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en met een klein uurtje staat er al zo’n lekker bordje risotto met garnalen bij jou op tafel.

Het enige wat je wel nodig hebt voor het maken van risotto is een beetje geduld en een snufje liefde. Door elke keer het vocht beetje bij beetje toe te voegen wordt de risotto langzaam gaar. Je moet er wel bij blijven om steeds dat beetje vocht toe te voegen of het vuur iets lager of juist iets hoger te zetten. Je wilt immers niet dat de boel te hard gaat pruttelen of juist helemaal niet goed warm is waardoor de risotto niet gaar wordt.

Verwen jezelf met risotto

De combinatie van knoflookgarnalen met zo’n heerlijke bord romige risotto is werkelijk waar top. Zo lekker, zo fijn en het is gewoon bijna jammer als je bordje leeg is ;). Geloof mij maar deze wil je echt een keer maken nu de dagen langer worden en het steeds iets kouder begint te worden… Verwen jezelf eens!

Risotto garnalen met erwten

Risotto met garnalen

Risotto met garnalen

Comfortfood: romige risotto met knoflookgarnalen. Dit heerlijke gerecht van risotto met garnalen zet je binnen een uur al op tafel!
4.23 van 22 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gram garnalen (eventueel ontdooid)
  • 150 gram risotto
  • 75 gram erwten (diepvries)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel peterselie (vers + extra voor decoratie)
  • Olijfolie, Peper, Parmezaanse kaas, scheut melk

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de sjalotjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes even aan. Doe hierbij 1 fijngesneden teen knoflook (en houd de andere 2 apart).
  • Voeg dan de risotto toe en schep dit om tot de risotto glazig begint te worden.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en tot slot de melk toe.
  • Doe dit echt beetje bij beetje. Risotto heeft de tijd nodig en door beetje bij beetje het vocht toe te voegen neemt de rijst dit rustig op. Zet het vuur laag tot middelhoog (het mag gerust een klein beetje pruttelen).
  • Als de risotto bijna gaar is voeg je de erwten toe.
  • Ondertussen verhit je een beetje olijfolie in een andere koekenpan en bak je de garnalen samen met de andere teentjes knoflook gaar.
  • Voeg nog 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe aan de risotto samen met de peterselie, schep dit erdoor en breng op smaak met peper.
  • Schep de risotto op een bord samen met wat garnalen. Garneer met een beetje peterselie en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 475kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwitten: 39g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Risotto met garnalen

17 thoughts on “Risotto met garnalen

  • Ik maakte ooit risotto met garnalen en dat was niet bepaald een succes (terwijl mijn andere risotto’s wel heerlijk zijn). Sindsdien wacht ik altijd al op een recept wat wél lekker is, dus ik ga deze sowieso proberen! Het ziet er in ieder geval al goed uit 🙂

    • Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij ook een paar keer proberen heeft gekost om daar een lekkere balans in te vinden – risotto met garnalen. Op deze manier vind ik het erg lekker, benieuwd of hij net zo bij jou in de smaak valt!

  • Ik maakte ooit risotto met garnalen en dat was niet bepaald een succes (terwijl mijn andere risotto’s wel heerlijk zijn). Sindsdien wacht ik altijd al op een recept wat wél lekker is, dus ik ga deze sowieso proberen! Het ziet er in ieder geval al goed uit 🙂

  • Ik ben dol op risotto maar mijn mannen worden er niet warm of koud van. En om het nu voor 1 persoon te maken…. maar ik doe het wel af en toe hoor. Te lekker!

    • Heerlijk! Ik maak mijn romige risotto met champignons heel af en toe alleen voor mezelf – mijn vriend houdt totaal niet van champignons terwijl ik er dol op ben. Soms iets is iets heerlijks voor jezelf maken ook echt een feestje 😉

  • Ik ben dol op risotto maar mijn mannen worden er niet warm of koud van. En om het nu voor 1 persoon te maken…. maar ik doe het wel af en toe hoor. Te lekker!

  • Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij ook een paar keer proberen heeft gekost om daar een lekkere balans in te vinden – risotto met garnalen. Op deze manier vind ik het erg lekker, benieuwd of hij net zo bij jou in de smaak valt!

  • Heerlijk recept. Ik voeg er alleen nog een scheutje witte wijn toe als de arboriorijst glazig is, dus nog vóór de bouillon. Heerlijk van gegeten. Dank Eef!

  • Manolito van Galen says:

    Hoi Eef,

    Een heerlijk gerecht.
    Kan ik ook kokosmelk gebruiken i.p.v. melk?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust (en keep us posted), want het klinkt lekker 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept