- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Pumpkin Spice (Kruidenmix)

Pumpkin Spice is een Amerikaans kruidenmengsel waarmee je de lekkerste pompoengerechten op smaak kunt brengen maar ook in drankjes zoals ‘Pumpkin Spice Latte’ wordt het gebruikt. In Nederland is dit kruidenmengsel nog niet zo bekend maar gezien de pompoen ook steeds meer gebruikt wordt in de keuken denk ik dat het niet lang zal duren eer dit kruidenmengseltje hier ook op de markt is. Dit is nu nog niet het geval en daarom gaan we lekker zelf aan de slag. Vandaag geef ik je het recept voor deze fijne kruidenmix Pumpkin Spice of zoals we in Nederland zouden zeggen; pompoen kruidenmix.

De meeste kruiden die worden gebruikt voor Pumpkin Spice zul je wel kennen. Misschien herken je in de combinatie van kruiden wel het bekende speculaas-/koekkruiden mix; de twee kruidenmixen lijken namelijk erg op elkaar hoewel er wel wat kleine verschillen zijn tussen de beide kruidenmixen. Alle kruiden voor de pumpkinspice kun je trouwens gewoon bij de supermarkt om de hoek halen.

Voor de kruidenmix gebruikte ik zelf gemalen Laos maar je kunt ook gemalen Gember kiezen (net wat je in huis hebt) beide kruiden zijn familie van elkaar en lijken qua smaak dan ook hetzelfde. Gemalen Laos is naar mijn idee alleen wat zachter van smaak dan gemalen Gember.

Uit dit recept haal je 2 flinke eetlepels Pumpkin Spice wat genoeg is voor de meeste recepten maar mocht je nu graag wat extra maken of nodig hebben dan kun je uiteraard het recept gewoon verdubbelen.

Het recept voor Pumpkin Spice 

Wat heb je nodig voor Pumpkin Spice:

Bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke eetlepels

Hoe je Pumpkin Spice maakt:

Meng alle kruiden goed door elkaar.
Bewaren kun je de kruidenmix in een afgesloten kruiden potje of bakje.

 

Wil je meer kruidenmixen terug zien, heb je een vraag over dit recept of over een van de ingrediënten? Dan kun je natuurlijk altijd een reactie achterlaten.