Poke bowl met zalm

Poké bowl recept zalm

Poké bowl recept zalm met avocado, nori en komkommer. Januari alweer! Een van de meest gemaakte goede voornemens voor het nieuwe jaar: afvallen en/of gezonder eten. Lastig? Niet als je dit soort heerlijke gerechten voor jezelf maakt!

De poké bowl is een heerlijk gerecht met verse groenten en rauwe vis. Mij maak je echt blij met zo’n kom vol lekkers alleen heb ik het al even moeten missen want rauwe zalm mag je namelijk niet als je zwanger bent. Zodra het weer kan is dit overigens één van de gerechten die als eerste weer op het menu komen, zo lekker! De gemarineerde vis, zalm in dit geval is echt de ster van deze heerlijke poké bowl!

Poké bowl recept uit Hawaii

De poké bowl is een traditioneel recept afkomstig uit Hawaii en ideaal om restjes vis mee op te maken maar natuurlijk ook restjes groenten. Mocht je nog wat tomaatjes hebben liggen, wat boontjes zoals sojabonen of juist wat mango of wortel dan kun je dit prima toevoegen. Extra vitamientjes en het maakt je poké bowl extra lekker.

Poké bowl recept zalm

Poke bowl met zalm

Poké bowl recept zalm

Makkelijk recept voor een heerlijke poké bowl met gemarineerde zalm en avocado.
4.50 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram sushi rijst
  • 150 gram zalm
  • 1 norivel
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel azijn (+ 1 theelepel)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel sojasaus
  • citroensap (paar druppels)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de sushi rijst eerst een kwartier wellen in koud water.
  • Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
  • Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
  • In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
  • Dit mengsel schep je vervolgens door de sushi rijst wanneer deze gaar is. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
  • Terwijl de sushi rijst kookt snijd je de zalm in blokjes.
  • De zalm marineer je vervolgens met  1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus.
  • Zet de zalm afgedekt in de koelkast zodat het even lekker kan marineren.
  • Snijd de avocado vervolgens in dunne plakjes en druppel een beetje citroensap over zodat hij niet gaat verkleuren.
  • Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.
  • Rooster het norivel boven het fornuis zodat het iets krokanter wordt en snijd deze daarna in dunne reepjes.
  • Als de sushi rijst afgekoeld is kun je de poké bowl gaan maken.
  • Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom wat plakjes avocado samen met de zalm, reepjes komkommer en stukjes norivel. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 576kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 24g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Poke bowl met zalm

17 thoughts on “Poké bowl recept zalm

  • Jose@ENJOY! The Good Life says:

    Ohhhh mijn lievelings! Ziet er verrukkelijk uit. Past helaas niet in mijn kha dieet. Ik zoek nog een alternatief voor de rijst 😉

  • Jose@ENJOY! The Good Life says:

    Ohhhh mijn lievelings! Ziet er verrukkelijk uit. Past helaas niet in mijn kha dieet. Ik zoek nog een alternatief voor de rijst 😉

    • Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de onderbouwing achter je reactie. In mijn boekje is verse vis en groente namelijk altijd goed en hiernaar verwijs ik in mijn artikel. Hoor het graag 🙂

    • Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de onderbouwing achter je reactie. In mijn boekje is verse vis en groente namelijk altijd goed en hiernaar verwijs ik in mijn artikel. Hoor het graag 🙂

    • Het is best een gezond recept, je zou de rijst kunnen vervangen door bloemkool rijst, en als je dan matig doet met de soja saus (of de minder zoute) dan ben je echt wel lekker en gezond aan het eten.

  • Henriette Koster says:

    Heerlijk. Vanavond gemaakt. Nooit eerder gedaan maar het smaakte heerlijk. Eigenlijk alle recepten die we van je geprobeerd hebben smaken heerlijk !
    Vanmiddag ook nog je Vietnamese loempia’s gemaakt. Ook heel erg lekker !

    Bedankt Eef!

  • 4 sterren
    “Pokemons”, zoals ik ze noem, zijn voor mij de ideale bases en dan heb ik altijd wel een fikse kom vol. Met een kommetje bouillon of soep vooraf.

    Of ik maak ze gewoon wat kleiner en dan leg ik er een gebakken visje (lekkerbekje, kibbeling) naast of zelfs een tosti.
    Vaste ingredienten zijn bij mij
    1- rijst of noodles,
    2- daarop de groene laag (sla, rucola, spinazie enz.)
    3- avocado, turkse komkommer, radijsjes en vis (een blikje sardines of tonijn of verse zalmblokjes) en een ei.
    Tussendoor een paar kneepjes sesamolie, wasabimayo en/of chilisaus.
    En voor de rest wat ik heb en erop wil.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept