- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Pastasalade met mozzarella, tomaat en avocado

Pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado, yum! Gewoon YUM. Daar ik heb het gezegd, pastasalade is gewoon zó lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze salade zit bomvol lekkers zoals zongedroogde tomaatjes, verse basilicum, geroosterde pijnboompitten maar ook mozzarella, cherrytomaat en hetgeen deze salade een lekker romige touch geeft: avocado.

Deze pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado vult goed. Prima als diner met een stokbroodje erbij maar ook als lunch. Lekker voor bij een barbecue in de zomer of in kleine hoeveelheid als tapas tijdens een tapas diner. Pastasalade past nou eenmaal vrijwel overal bij en kan eigenlijk altijd. O, en voor ik het vergeet hij is nog vegetarisch ook deze pastasalade.

Handige tip

Avocado kan snel verkleuren (lees: bruin worden) als je ‘m eenmaal gesneden hebt. Als je deze salade mee zou willen nemen voor de lunch dan kun je de pit van de avocado bewaren in de salade. Dit zorgt er namelijk voor dat de avocado niet zo snel verkleurd. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het bewaren van de pit in deze salade ervoor zorgt dat ‘ie er na een uurtje of 6 nog net zo smakelijk uitziet als toen je de pastasalade maakte. Wellicht heeft de citroensap die in de dressing gaat hier ook wel een beetje aan mee geholpen maar het werkt en daar gaat het om toch?!

Zongedroogde tomaatjes

Voor de zongedroogde tomaatjes die ik in dit recept gebruik heb ik gekozen voor ‘droge’ zongedroogde tomaten dat wil zeggen, zongedroogde tomaten zonder olie. Deze kun je vinden in een zakje in de supermarkt (bij de pasta/ Italiaanse afdeling). Er zit al genoeg olijfolie in de dressing zelf en daardoor is het niet nodig zongedroogde tomaten op olie basis te gebruiken.

Uiteraard kun je ook zongedroogde tomaat op olie basis gebruiken voor deze pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado. Zorg er dan wel voor dat je ze eerst even goed laat uitlekken zodat de meeste olie eraf is of gebruik ½ tot 1 el olijfolie minder in de dressing.


Het recept voor de pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado

Ingrediënten voor de pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereidingstijd: 10-15  minuten| Totale bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Hoe je de pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado maakt:

  1. Zet een pannetje water op het vuur met een snufje zout en kook de pasta  beetgaar. Giet de pasta af en spoel deze onder de kraan om met koud water. Dit stopt namelijk het kookproces en koelt de pasta direct af.
  2. Terwijl de pasta aan het koken is maken we alvast de dressing van de salade. In een ruime kom doe je de olijfolie, citroenrasp en sap, oregano en tijm. Mix dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en lekker wat zwarte peper.
  3. Doe de pasta vervolgens in de kom bij de dressing.
  4. Snijd de cherrytomaten in partjes, snijd de zongedroogde tomaat, mozzarella en avocado in (kleine) stukjes/blokjes. Doe dit vervolgens bij de pasta en schep het geheel even goed om.
  5. Rooster de pijnboompitten even kort aan in een droge koekenpan zonder olie of boter.
  6. Verdeel de pasta over 2 borden. Scheur enkele blaadjes verse basilicum en strooi deze samen met de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over de salade. Eet smakelijk!