Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en Cherrytomaatjes

Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en Cherrytomaatjes

Ovenschotels! Fijn om te maken en nog fijner om van te genieten! Met enige regelmaat zet ik een zelfgemaakte ovenschotel op tafel maar als echte ‘foodie’ houd ik natuurlijk een beetje van afwisseling. Daarom geen aardappel – groente – vlees ovenschotel maar deze keer eens met pasta. Deze Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en Cherrytomaatjes is echt zo lekker! Veel verse groenten, pasta, kip en een romig sausje. Dat klinkt toch alleen al goed!

Deze pasta ovenschotel was zó lekker dat ik besloot het restje de volgende dag mee te nemen naar werk voor de lunch. Heel eerlijk: de volgende dag is ‘ie stiekem nog lekkerder. De smaken zijn dan lekker ingetrokken. Even een paar minuutjes in de magnetron en je hebt meteen een heerlijke lunch!

Het is trouwens een ‘Urban Myth‘ dat je spinazie niet nog een keer kunt opwarmen. Vroeger werd gedacht dat dit niet kon omdat er een schadelijk stofje genaamd Nitriet vrijkomt met het opwarmen van spinazie. Dit stofje komt inderdaad vrij maar uit recentelijk onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid Nitriet die vrijkomt lang niet groot genoeg is echt schadelijke effecten te hebben. Je kunt de pasta ovenschotel dus zeker meenemen voor de lunch en opwarmen.

Deze fijne ovenschotel zet je binnen 3 kwartiertjes al op tafel en is meer dan genoeg voor 4 personen. Pasta vult goed en samen met de spinazie, cherrytomaatjes en de kip een heerlijke en volledige maaltijd. Ben je op zoek naar meer lekkere pastagerechten kijk dan even in het overzicht “Pasta & Italiaanse gerechten“. Je kunt natuurlijk ook voor lekkere ovenschotels een kijkje nemen in het overzicht “Ovenschotels & Stamppotjes“. Veel kookplezier!


Wat heb je nodig voor Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en Cherrytomaatjes:

Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

  • 300 gram pasta (zelf heb ik 150 gram fusili en 150 gram vlindertjes gebruikt)
  • 150 gram verse spinazie (gewassen en grof gesneden)
  • 2 stuks kipfilet in blokjes
  • 150 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 2 el Philadelphia Bieslook Light
  • 1 klein bekertje zure room
  • 1 klein bekertje slagroom of een half flesje koksroom (light)
  • 50 gr Parmezaanse Kaas
  • 200 gram geraspte jong belegen 30+ kaas
  • 1 bol mozzarella (light) in stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • Kruiden: Zout, Peper, Cayennepeper & Paprika Poeder

Hoe je het Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en Cherrytomaatjes maakt:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie. De ovenschaal die ik gebruikte was 25 centimeter bij 25 centimeter.

Bak de kipfilet in een beetje boter of olijfolie goudbruin en bestrooi met peper, zout en paprika poeder.  Als de kip gaar is haal je het uit de pan en zet je het even apart.

Kook de pasta al dente (beetgaar) met een beetje zout. Als de pasta gaar is giet je deze af.
Tijdens het koken van de pasta bereid je de saus. Doe een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit je de ui en knoflook zachtjes aan tot deze glazig begint te worden. Doe de Philadelphia erbij en zet het vuur laag. Laat de Philadelphia smelten en voeg de zure room, room of slagroom, Parmezaanse kaas, mozzarella en de helft van de geraspte kaas erbij. Goed doorroeren en kruiden met een beetje zout, ruim peper en cayennepeper naar smaak. Als alles goed gemengd en gesmolten is zet je het vuur uit.

Doe de pasta in de ovenschaal en voeg hierbij de spinazie, cherrytomaatjes en de kip. Giet de saus er overheen en meng alles goed door elkaar.

Bestrooi met de rest van de kaas en zet de schotel voor 20-25 minuten in de oven (tot de kaas begint te bubbelen).

Garneer eventueel met verse peterselie en basilicum.
Pasta Ovenschotel met Kip, Spinazie en CherrytomaatjesGeïnspireerd op het recept van Joyously Domestic

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden Hallo 2016! | Eef Kookt Zo

    […] 5. Pastaovenschotel […]

    4 januari 2016 at 06:31
  • Laat een reactie achter