- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Ouderwetse chocolademelk

Ouderwetse chocolademelk. Sommige gerechten of drankjes hebben een nostalgische waarde. Een voorbeeld daarvan, althans voor mij, is ouderwetse chocolademelk. Zo heel af en toe tijdens de koude wintermaanden maakte mijn moeder vroeger wel eens chocolademelk voor mij. Niet met een of andere aanmaakpoeder maar gewoon met pure échte cacaopoeder, een klein beetje suiker en natuurlijk warme melk. Héérlijk!

Vandaag geef ik je het makkelijke recept voor deze heerlijke ouderwetse chocolademelk. Ideaal om tijdens sinterklaasavond eens lekker van te genieten maar natuurlijk kan ‘ie ook elk ander gewenst moment. Chocolade boost verzekerd.

Cacao als smaakmaker

Eigenlijk heb ik altijd wel een pak cacaopoeder in huis. Niet dat ik het wekelijks of zelfs maandelijks gebruik maar het is nou eenmaal behoorlijk handig om in huis te hebben. Bijvoorbeeld om lekkere brownies mee te maken. Vergeet niet dat cacaopoeder ook gebruikt kan worden als smaakmaker in hartige gerechten zoals je in het recept van Chili Con Carne kunt lezen.

Lekker ouderwets genieten

Ongezoete ‘rauwe’ cacaopoeder is dan ook handig om in je keukenkastjes te hebben. De meeste supermarkten hebben het in hun assortiment bij de koffie en thee afdeling. Vaak verkrijgbaar van de bekende merken.
Verder heb je melk en een beetje suiker nodig om deze heerlijke ouderwetse chocolademelk op tafel te zetten. Optioneel kun je er nog een snufje kardemompoeder of wat koek & speculaaskruiden aan toe voegen voor een extra lekker smaakje. Een waar feestje maak je ervan door ‘m af te toppen met slagroom en wat geschaafde chocolade.


Het recept voor ouderwetse chocolademelk

Wat heb je nodig voor ouderwetse Chocolademelk:

Voorbereiding: 5 minuten  | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 glas ouderwetse chocolademelk

Hoe je ouderwetse Cxhocolademelk maakt:

  1. Verwarm de melk in een pannetje of magnetron tot deze heet is maar net niet kookt.
  2. In een ruim glas doe je 1 flinke eetlepel cacaopoeder en 2 tot 4 theelepels suiker (2 theelepeltjes als je niet zo’n zoetekauw bent en 4 theelepeltjes als je ‘m lekker zoet wilt). Voeg hierbij een klein beetje (koude) melk en roer er een klontjes vrij papje van. Nu kun je ook, mocht je dit lekker vinden, de kardemompoeder of koek & speculaaskruiden toevoegen voor een extra lekker smaakje.
  3. Voeg daarna de warme melk bij het papje en roer alles goed door.
  4. Top af met een beetje slagroom en wat geschaafde chocolade voor een klein feestje. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.