Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas, een heerlijke eenpersoons quiche die je niet graag wilt delen! Luchtig bladerdeeg met een romige, zachte en smaakvolle vulling van geitenkaas, verse spinazie, kruiden en oven geroosterde cherrytomaten. Heerlijk!

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik van hartige taarten en quiches hou. Heerlijk vind ik ze! Makkelijk ook, althans als ik over mijn eigen recepten spreek natuurlijk 😉 . Die hou ik het liefst zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk.

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het mij leuk, lekkere vega groenten quiches te maken. Perfect als (groenten) bijgerecht, verrassend leuk op tafel en ook nog eens prima kindvriendelijk. Deze quiches zijn namelijk echte eenpersoons quiches. Je kunt ze prima voorbereiden door ze klaar te maken en de volgende dag alleen nog even kort op te warmen in de oven. Ideaal voor als je al veel moet maken. Overigens zijn ze buiten de kerstdagen om natuurlijk ook fantastisch leuk (en lekker) om te maken.

Mini quiche met spinazie

Eenpersoons quiches of mini quiches

Het blijft leuk om je gasten tijdens de feestdagen te verrassen met iets lekkers. Vaak weet je al snel wat je pronkstuk gaat zijn. Zoals een lekkere beenham uit de oven, zelfgemaakte kiprollade (het recept dat gister online kwam) of  varkensfiletrollade met knoflook en tijm bijvoorbeeld. Maar wat serveer je erbij? Op mijn blog kun je al veel lekkere bijgerechten vinden, maar deze mini quiche vind ik persoonlijk toch wel echt heel erg leuk. Het ziet er leuk uit, smaak fan-tas-tisch en is weer eens wat anders dan de geijkte geroosterde groenten, stoofperen en dergelijke. Hoewel ook heerlijk hoor, daar niet van. Deze mini quiches zijn weer eens wat anders, verrassend, leuk én lekker. Probeer ze eens!

Kleine quiche

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas. Een heerlijke 1-persoonsquiche die te lekker is om te delen! Met spinazie, geitenkaas, ei en cherrytomaat.
4.39 van 36 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 150 gram spinazie (vers)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 12 cherrytomaten
  • 2 eieren (middel)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • olijfolie, (witte) peper, zout, nootmuskaat

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie en witte peper naar smaak tot deze geslonken is.
  • Vet ondertussen de quiche/ ronde (bak)vormpjes in.
  • Snijd vier ronde vormen uit het bladerdeeg en vul hiermee de bakvormen.
  • Prik gaatjes in de bodem en bak de vormen in een minuut of 5 even voor
    Druk na het bakken eventueel opgebold bladerdeeg weer voorzichtig op zijn plaats.
  • Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche, peper, zout, (een snuf) nootmuskaat en uienpoeder.
  • Verdeel de (gebakken) spinazie en de geitenkaas over de vormpjes.
  • Giet hierover het eimengsel en steek de per vormpje 3 cherrytomaten in het eimengsel. 
  • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de quiche gaar is en goudbruin. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 423kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 13g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Eenpersoons quiche

Mini quiche met spinazie en geitenkaas

18 thoughts on “Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept