Millies Chocolate Chip Cookies

Millies Chocolate Chip CookiesMillies Chocolate Chip Cookies! Dit recept wil ik al zo lang met jullie delen. Geen idee waarom het er nog niet van is gekomen maar als je een keer koekjes wilt gaan bakken moet je deze echt eens proberen… Een licht knapperige buitenkant, zachte binnenkant en bomvol chocolade. De koekjes zijn zó ontzettend lekker dat je niet kunt stoppen met eten, dus wees gewaarschuwd 😉

Millies Chocolate Chip Cookies blijven hoe dan ook  een van mijn favorieten.

Een paar jaar geleden ben ik in Groot-Brittannië ooit eens een winkeltje binnen gelopen genaamd ‘Millies Cookies’. Deze koekjeswinkelketen verkoopt voornamelijk koekjes én wat voor een koekjes!
Het is misschien maar goed ook dat ze alleen in Groot-Brittannië zitten want deze koekjes zijn echt to die for! Koekjes van Millies zijn namelijk chewy, goed gevuld en gewoon echt gruwelijk lekker.

Geen plannen om naar Groot-Brittanië te gaan? Niet getreurd want je kunt ze ook gewoon zelf thuis maken! Het ‘geheim’ om ze zo lekker chewy -een beetje zacht van binnen – te krijgen is door ze niet te lang te bakken. Crunchy on the outside, chewy in the middle: dat is hoe ze moeten zijn. Wil je deze ultieme Chocolate Chip Cookies maken wees dan wel gewaarschuwd… ze zijn verslavend lekker ;)!!

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 10-15 koekjes:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1/2 tl Baking Soda (of zout)
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade

 

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 175 gram.

Doe de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix dit met een mixer. Als het een geheel is doe je de ei erbij. Mengen en dan het zelfrijzend bakmeel en de Baking Soda erbij. Goed door elkaar mengen tot een compacte bol van deeg.

Als je geen Baking Soda in huis hebt kun je het vervangen door gewoon zout. Baking Soda zorgt er alleen wel voor dat de koekjes iets luchtiger worden (het is namelijk een rijsmiddel).

Hak de chocolade met een groot mes tot kleine stukjes (ter grote van een halve postzegel). Meng dit door het beslag heen.

Neem nu elke keer een balletje deeg (ter grote van een walnoot) maak er een balletje van en druk ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de koekjes ongeveer 1-2 cm uit elkaar.

Doe ze nu voor ongeveer 12 minuten in de oven. Zorg je ervoor dat de randjes licht goudbruin zijn en de binnenkant blijft dan lekker chewy.

Nog even laten afkoelen. Als dat lukt tenminste….

Millies Chocolate Chip Cookies

Eet smakelijk!

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

14 gedachtes op “Millies Chocolate Chip Cookies”

  1. Farah - Food and other Friends

    Hmmm die zien er erg lekker uit! Helaas ga ik een suikervrije tijd tegemoet (na oud en nieuw), maar daarna kan ik ze zeker proberen. Ze zien er zo lekker knapperig uit.

    1. Zijn echt zo lekker! Deze cookies heb ik ook wel eens getrakteerd en daarna moest ik het recept uitdelen. Zegt genoeg toch 😉

    1. Ja die had ik inderdaad gemaakt! Lekker he ;). Ben ook nog steeds benieuwd naar jou recept van je overheerlijke cheesecake die jij had gemaakt 😀 !

  2. Ze zijn uitgelopen tot 1 grote broek koek , maar oohhh wat zijn ze lekker! De kids kunnen er ook niet vanaf blijven!

    1. Super dat de smaak zo goed is maar jammer dat de koekjes tot 1 grote koek zijn gesmolten. Heb je ze misschien iets te dicht bij elkaar gedaan?

  3. Ik heb ze er nu in staan met pinda en pindakaas. Gebruik jij ook een heteluchtoven? Ik heb voor de zekerheid de temperatuur iets lager gezet.

    1. Nee, ik gebruik altijd boven en onder warmte tenzij ander vermeldt 🙂 Heb ze bij je gezien de koekjes, zagen er heerlijk uit trouwens.

  4. Ik heb ze er nu in staan met pinda en pindakaas. Gebruik jij ook een heteluchtoven? Ik heb voor de zekerheid de temperatuur iets lager gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top